Jack Vegas spelautomater


Öppna ditt konto hos CasinoEuro, här!

Svenska spelautomater – Våra förstahandsval:

Regeringen gav det statliga spelbolaget Svenska Spel i uppdrag att utveckla ett spel som skulle bidra till att inbringa pengar till fritidssysselsättning för barn och ungdomar i Sverige. Varje år drar Jack Vegas automaterna också in flera hundra miljoner till föreningslivet. Det många är kritiska till är dock att maskinerna förknippas med problemfyllt spelande och att minderåriga på många ställen tillåts spela trots att åldersgränsen är 18 år. Enligt rapporter är de mest problematiska spelarna pojkar mellan 15-17 år med invandrarbakgrund. Kritikerna menar att ungdomar i fattigare områden bidrar till att stödja de som kommer från högre klasser.

Gå till Betsafe och testa deras spelautomater, här!

Fakta om spelautomaterna
Själva spelautomaterna är s.k. VLT maskiner (Video Lotter Terminal) och det speciella med dessa är att man har stoppat i flera typer av spel i samma chassi. Spelaren väljer själv från en skärm med touchknappar vilket spel han/hon vill spela. En vegasautomat har kort och gott en videobandit, en klassisk enarmad bandit och en videopoker maskin under huven. Spelen finns utställda på över tvåtusen nöjesetablissemang och restauranger och antalet maskiner uppgår till närmare tiotusen. Jack Vegas är utan tvekan Sveriges största och mest lukrativa spel.

Insatsen i en Jack Vegas maskin ligger på 1 till 5 kronor och maxvinsten är 500 kronor. Maskinerna innehåller runt 20 olika spel i tre olika kategorier. Vinstprocenten ligger på 90%. För att kunna garantera spelsäkerheten är alla vegasmaskiner ihopkopplade i ett centralt datasystem som Svenska Spel och Lotteriinspektionen gemensamt övervakar. I alla maskiner sitter en enhet som via telenätet kommunicerar direkt med Svenska Spels datacentral på Gotland. Jack Vegas automaternas omsättning får aldrig överskrida trettiofem procent av restaurangens totala omsättning.

Gå till Betsafe och testa deras spelautomater, här!

Företagen bakom Jack Vegas
Jack Vegas är utvecklade av två stora spelbolag i Nordamerika, IGT och Spielo. IGT – International Gaming Technology är en riktig drake inom marknaden för spelmaskiner. Det var genom sina videpoker maskiner som IGT blev stora och de har i dagsläget sålt fler pokermaskiner än alla de andra stora bolagen tillsammans. Det många missat är att IGT även är riktigt stora när det gäller traditionella spelautomater. Bolaget startade sin verksamhet 1981 då spelautomater fortfarande var ganska gammaldags i sitt upplägg. Under 1980-talet exploderade dock utvecklingen och IGT var snabba med att haka på den nya trenden. Tekniken och datoriseringen medförde att tre hjul till blev fem och 1986 började IGT lansera automater med en progressiv jackpott. Man var alltså pionjärer med det som idag är standard i branschen. IGT är idag ett företag som omsätter miljardbelopp och sysselsätter massor av människor.

Spielo har funnits med sedan 1990 och är numer ett helägt dotterbolag till företaget GTECH. Spielo har sitt säte i New Brunswick, Canada och har över 300 anställda. Företaget är ett av de världsledande inom spelterminaler (VLT) och man har sina kunder utspridda över hela världen och erbjuder totallösningar inom marknaden för spelautomater.


Öppna ditt konto hos Vera&John, här!

Följande spel finns i en Jack Vegas automat:
Classic Bonus Poker, Pick a bonus Poker, Orient Magic, Queen of Egypt, Grodjakten, Going Nuts, Spin Time, Knights Quest , Jewels of Kashmir, Fotbollsfeber, Swinging Bells, Hokus Pokus, Skattkistan deluxe, Fula fiskar, Havets Läckerheter, samt Caddy Shot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Posted in

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

5 × 4 =