Sveriges största pokerspelare genom tiderna

Vi har erbjudit våra läsare chansen att rösta fram Sveriges största pokerspelare under april. Även om definitionen av mest signifikant är flytande talar resultaten mycket om att det handlar både om intryck och prestationer. Människor fick lista upp till 10 namn, men i verkligheten kunde de skicka in färre. Det fanns bara ett namn på alla inskickade bidrag. Vi menar Viktor “Isildur1” Blom är Sveriges mest framstående pokerspelare, enligt våra läsare.
Resultaten visar också tydliga trender. De tre bästa har en unik position i Sverige. Det framgår också vilka som är fyra och femma på denna lista. Sedan är det tre andra namn som tävlar om följande platser. Positionerna under nio i toppen är mer trånga. De nio bästa platserna kommer att presenteras här, följt av hedersomnämnanden för de som slåss om de återstående platserna.

Vi presenterar för dig de nio bästa pokerspelarna i Sverige:

1. Viktor Blom

Viktor Blom är den enda svensken som har slagit igenom på den internationella pokerscenen. Alla pokerspelare har hört talas om aliaset Isildur1. Frågar man en svensk om de känner till några svenska spelare är det troligt att Viktor kommer att nämnas. Isildur1 sågs på Full Tilts nosebleed-bord 2009, och man får inte glömma att Blom90 var en redan välkänd ikon på den svenska pokerscenen.

2. Martin Jacobson

Martin Jacobson kan reduceras till en VM-titel. Martin var dock en av Sveriges mest framgångsrika turneringsspelare innan han vann i WSOP Main Event 2014. Hendon Mobs Sweden listar bara Bjorin bakom sig för flest livepengar. Tvåa, tvåa, trea och fyra i EPT. Tvåa och sexa i WPT. Fjärde, sjätte sjua, sjua och åttonde i World Series. Sedan en världstitel. Det räcker.

3. Chris Bjorin

Svenskar behöver hjälp att förstå hur stor Chris Bjorin är i Las Vegas. Det är svårt att överskatta svensk pokers store gubbes respekt för honom. Om du tittar på hans meritlista kommer du att se varför. Han har varit en konsekvent vinnare i över 30 år och är känd för sin ödmjuka och lågmälda pokerstil. Med 80 är han den sjätte mest populära spelaren på WSOP Cash List genom tiderna. Två av dessa är vinster, fyra andraplatser och 26 topp-tio-placeringar. Han är mer finalbordsspelare i World Series än Doyle Brunson, Johnny Chan och Scotty Nguyen. Endast fyra andra spelare har sina åtta avslutningar på huvudevenemanget, medan han matchas av två. Detta kan fortsätta i många år till.

Det är ingen tillfällighet att Bjorin nominerades till The Poker Hall of Fame fyra gånger i rad. Han kommer snart att vara i Hall of Fame.

4. Mikael Thuritz

Micke Thuritz skulle rankas högre om den här undersökningen handlade om Sveriges mest framstående spelare genom tiderna. Du kan också lämna Sverige utanför. Thuritz är välkänt för att vara en av de bästa inom mixed-game poker. Han har varit en del av eliten i blandspel i femton år. Han gick från att vara en rå talang i No Limit Hold’em till en legend som kan slå vem som helst i nästan vilket spel som helst. Thuritz är inte bara ett bevis på hans förmåga att hänga med i den ständigt ökande konkurrensen, utan han verkar också förbättra sig på alla områden.

5. Erik Sagström

Innan svenskarna hörde Isildur1 var Erik123 ett onlinealias som bäst förkroppsligade onlineproffset. Även om ingen visste det exakta beloppet han vann, stod det klart att Erik Sagström var en legend i pokervärlden. Även om Erik fortfarande är en väldigt privat person är det tydligt att han är en legend inom svensk poker.

6. William Thorson

William Thorson var en internationell kändis på samma sätt som Sagström. William Thorson var en utmärkt pokerspelare och visste hur rubriker kunde skapas. Han var en av få svenskar som utstrålade en känsla av dekadens och en rock’n’roll-livsstil. Det är ingen slump att han tilldelades ett av de mest prestigefyllda svenska sponsringsavtalen på PokerStars. William var den mest framstående svenska pokerspelaren på den internationella livepokerscenen i slutet av pokerboomen.

7. Martin De Knijff

Knivar är mer än bara en entreprenör som grundade Poker Association, Poker Magazine och Martins’s Poker. Knivar är inte bara den enda svensken som vunnit en WPT-turnering på amerikansk mark. Det var också WPT-finalen han vann. Det var också vid en tidpunkt då det var en av de mest prestigefyllda turneringarna i världen. Detta var den mest avgörande vinsten efter WSOP Main Event. Martins andraplats i ett $5 000 event vid WSOP var bara veckor efter denna vinst.

8. Michael Tureniec

Det verkade som om det för 4-5 år sedan var enighet om att “turremicke” var Sveriges bästa turneringsspelare. Några andra svenskar anslöt sig till onlineturneringsscenen och gjorde den till sin egen. Även om Micke Tureniec fortfarande var respekterad, var han inte lika framstående som han en gång var. Han var en tystlåten man fram till förra året då han, i en till synes mirakulös knackning på axeln i Poker Sweden, vann SM på Cosmopol och ett armband i WSOP på månader. Michael Tureniec, kanske tystare än Anton Wigg och Martin Jacobson, har lyckats få ett vinnande online pokerspel till livescenen.

9. Ken Lennard

Ken Lennard är den mest kontroversiella och polariserande svenska pokerspelaren. Detta förnekar inte att Ken Lenaard, kanske med Dan Glimne, gjorde mer för att marknadsföra spelet utanför borden eller skapa fler rubriker. Under några år under högkonjunktur var Ken Lennard verkligen Mr. Ken Lenaard var ett sant proffs inom poker och hade hela branschen i sitt grepp. Ken var tillgänglig för att marknadsföra poker på vilken kanal eller plattform som helst. Han uppnådde också några fantastiska resultat och kunde spela poker på internationell nivå.